یک متخصص پزشکی ورزشی میگوید ورزشکردن در هوای آلوده ضرر دارد چون مواد آلاینده بیشتری وارد بدن میشود. ورزشهایی مثل دو، دوچرخهسواری و پیادهروی بیش از سایر ورزشها خطرناک است و نباید در نزدیکی بزرگراهها ورزش کرد.
الف - رضا سعیدی در گفتوگو با فارس در پاسخ به پرسش چند نفر از شهروندان مشاور سلامت که پرسیده بودند چه ورزشهایی در هوای آلوده مجاز است و در چنین هوایی انجام حرکات ورزشی چگونه باید باشد،گفت: ورزش در هوای آلوده سبب تشدید اثرات منفی آلودگی بر انسان می شود چون امکان ورود حجم بالایی از ذرات معلق و گازهای آلوده به بدن فراهم می شود.
وی گفت: طبق گزارش های انجام شده میزان رسوب ذرات معلق کمتر از ۲.۵میکرون در ریه در حین ورزش ۵ برابر بیشتر از حالت استراحت است .وی ادامه داد: در هنگام ورزش کردن،چون معمولاً تنفس از طریق دهان انجام میشود مواد آلاینده بیشتری وارد بدن میشود و ذرات معلقی که بسیار ریز هستند بیشتر از سایر ذرات به ریه نفوذ میکنند.
سعیدی تصریح کرد: بنابراین بهتر است انجام حرکات ورزشی در فضای باز و در نزدیکی بزرگراهها انجام نشود چون دودهایی که از خودروها تولید میشود ذرات بسیار ریزی دارند. این متخصص پزشکی ورزشی با اشاره به اینکه آلایندهها اثرات متفاوتی دارند گفت: آلایندههای مونوکسیدکربن و ذرات معلق باعث تنگی عروق قلبی،بیماریهای قلبی و فشار خون می شوند و آلاینده های ازن و دی اکسیدگوگرد نیز باعث بیماریهای ریوی، آسم و آلرژیهای تنفسی می شوند.
سعیدی ادامه داد: در عین حال انجام ورزشهایی مانند دو، دوچرخه سواری و پیادهروی در هوای آلوده خطرناک است و برای به حداقل رساندن عوارض آلودگی،لازم است که در فضای باز ورزش نشود و مکانی انتخاب شود که فاصله زیادی با بزرگراهها دارد.عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: انجام حرکات ورزشی بهتر است در فضای سبز و پارکها انجام شود چون هوا تلطیف میشود و جذب ذرات معلق هوا به ریه را کاهش میدهند.
وی با تأکید بر اینکه غلظت برخی آلایندهها با افزایش دمای هوا مرتبط است ادامه داد: بیماران مبتلا به آسم،آلرژی، بیماری ریه و افراد در معرض خطر مانند کودکان و سالمندان در ساعاتی که دمای هوا بالا میرود نباید از منزل خارج شوند و از انجام ورزش در ساعاتی که دمای هوا بالا میرود خودداری کنند.
سعیدی گفت: در زمانی که غلظت آلاینده ها بالا است ورزشکاران نیز مجاز به ورزش کردن در فضای باز نیستند و اگر در اماکن سرپوشیده ورزش میکنند حتماً باید از تهویه مناسب استفاده شود و در چنین هوایی موارد بهداشتی را رعایت کنند تا بیمار نشوند و در صورت ابتلا به سرماخوردگی از انجام ورزش پرهیز کنند.وی ادامه داد: افرادی که تمایل دارند در هوای آلوده ورزش کنند باید به نکاتی مانند گرم کردن بدن قبل از انجام ورزش به مدت ۱۰ دقیقه توجه کنند و مصرف مایعاتی مانند شیر و آبمیوه را در برنامه روزانه خود قرار دهند.
این متخصص پزشکی ورزشی گفت: مصرف این مایعات در هوای آلوده باعث کاهش اثرات آلایندهها بر ریه می شود و آبمیوه در صورتی که طبیعی باشد و صنعتی نباشد نیز به دلیل داشتن آنتی اکسیدان و ویتامینها در دفع آلایندهها موثر است.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۵ دی ۱۳۹۲
نظرات شما عزیزان: